امروز: جمعه ۶ اسفند ۱۳۹۵

دلیل مسمومیت‌های غذایی ناشی از عوامل بیولوژیک است

۲۰:۲۷ ۹۴/۰۵/۲۹
رستوران و غذای آماده 
حدود دوسوم مسمومیت‌های غذایی ناشی از عوامل بیولوژیک بوده، و حدود یک سوم این مسمومیت‌ها نیز ناشی از سموم است.

نریمان سعادتی متخصص تغذیه و رژیم درمانی افزود: بهترین اقدام برای مقابله با مسمومیت های غذایی پیشگیری از بروز آن است، و رعایت بهداشت آب و مواد غذایی به ویژه شست و شوی دقیق میوه ها و سبزی ها، پرهیز از مصرف غذاها و کنسروهای مانده و تاریخ مصرف گذشته، و پرهیز از مصرف غذاهایی که خوب پخته نشده اند، از جمله بهترین اقدامات است.

وی با بیان اینکه مسمومیت های غذایی را می توان به دو دسته ناشی از عوامل بیولوژیک و یا عوامل سمی (توکسن ها) تقسیم بندی کرد، تاکید کرد: نتایج یک تحقیق نشان داد که حدود دو سوم مسمومیت های غذایی ناشی از عوامل بیولوژیک یعنی باکتری، ویروس و انگل بوده و حدود یک سوم این مسمومیت ها نیز ناشی از سموم یا توکسین ها است.

سعادتی گفت: عوامل بیولوژیک ایجاد کننده مسمومیت های غذایی وارد روده می شوند و با حمله مستقیم مخاط روده و ایجاد التهاب و گاهی زخم، موجب بروز بیماری می شوند و گاهی نیز ممکن است مستقیماً به روده حمله نکنند و پس از استقرار در بدن، با ترشح سموم ایجاد بیماری کنند.

وی تصریح کرد: عوامل توکسین یا سموم ایجادکننده مسمومیت های غذایی نیز شامل سموم باکتریایی، سموم شیمیایی، سموم با منشا طبیعت و فلزات سنگین نظیر مس، آهن و جیوه هستند.

سعادتی با اشاره به اینکه باید مراقب علائم مسمومیت های غذایی بود، اظهار داشت: استفراغ و اسهال خفیف تا شدید، تب، لرز، سردرد، بدن درد، ضعف، بی حالی و بی حوصلگی و همچنین اختلالات بنیادی، خشکی دهان، اختلال بلع و ضعف و فلج عضلانی از مهمترین علائم مسمومیت های غذایی است.

وی گفت: علائم فوق معمولاً به تدریج بر فرد مبتلا به مسمومیت های غذایی عارض می شود که شدت این علائم نیز باتوجه به نوع بوجود آورنده بیماری، درجه و مرحله آن و شرایط بدنی بیمار می تواند بسیار متفاوت باشد.

منبع: شفا آنلاين
تعداد بازدید: ۹۸

نظرات درباره این خبر


تا به حال نظری برای این خبر ثبت نشده است.
نظر خود را از طریق فرم زیر ارسال کنید.

نظر شما درباره این خبر

عضویت رایگان در خبرنامه ما

تبلیغات (برای حمایت از ما برروی تبلیغات کلیک نمائید)